tisdag 27 januari 2015

Att fylla år

För varje år som går, blir jag lite bättre på att fylla år. Eller att f i r a att jag fyller år, rättare sagt. Så avslappnad som jag var i lördags kan jag inte minnas att jag någonsin varit en födelsedag. Hur kunde det inte bli en strålande dag liksom?

  1. Det var lördag
  2. Jag var ledig
  3. Folk var inbjudna (och hade tackat ja!) till kvällen
  4. Jag gjorde chili
  5. Fotografen, Strumpan och jag fikade tårta
  6. Strumpan och jag åkte på ärenden och jag blev bjuden på lunch
  7. Jag fick en gnutta sol i ögonen
  8. Vi blev tretton pers till middag och fick inte plats runt bordet
  9. Jag hade kalasklänning och lockigt hår
  10. Maten räckte precis
Men mest är det det där med att bli ett år äldre. Det är fantastiskt. Att ålder inte är en siffra är lika klyschigt som sant. Det där med att fira födelsedag är att lägga ännu ett år av erfarenheter, kunskap och smarta val till handlingarna. Det är att ha blivit ännu lite klokare på vem man är, vem man vill vara, vad man ska göra för att komma dit och vilka man bör omge sig med på vägen. Livet ska inte levas i ständig jakt på ett framtida mål i horisonten, men inte heller stanna i nuet. Det är mer komplext än så och jag kan inte förklara det på annat sätt än att födelsedagar påminner mig om detta oerhörda men ändå simpla. Så ja, jag firar.

Och nu har jag blommor, vinflaskor, lyxtvål, handkräm, anteckningsblock, nagellack, inredningstidning, praliner, bok, solfjäder, konsertbiljetter och en alldeles egen reservoirpenna uppradade på skrivbordet och var och en representerar de hur mina vänner ser på mig och det är den största presenten av dem alla.

Se där, då var jag trettiofyra.

/Anna

8 kommentarer:

Lugn. Det ordnar sig. sa...

Åh, jag håller helt med! Det är så skönt att bli äldre! Så många saker man lärt sig, och så mycket man slipper oroa sig för. :-)

/Liv

Kära Syster sa...

Så klokt, så klokt! Påminn mig när jag behöver det, är du snäll.

/E

Kära Syster sa...

Liv: Jag älskar verkligen att bli äldre! Inte att kroppen måste underhållas på ett annat sätt än förr för att inte säcka ihop, men jo.... Det också!

Elin: You bet! Jag ska vifta med det här inlägget i ansiktet på dig närhelst du behöver.

/A

Emmelie sa...

Precis så. Jag älskar att fylla år och firar alltid, ibland lite mindre och ibland - som förra året - större.
Fint att du fick en härlig födelsedag.

Kära Syster sa...

Emmelie: underbart att jag inte är ensam! Han jag bor med förstår inte alls min entusiasm.:)

/A

Skriviver sa...

Jag är också helt på din linje! Kroppens förfall är jag inte lika glad över (även om jag helt ärligt faktiskt längtar lite efter att bli typ åttio, då föreställer jag mig att man liksom bara kan - ge upp), men allt det andra! Just det där att faktiskt bli klokare (som man ju ändå alltid blir), det går inte att överskatta. Varje år tycker jag att jag lär mig så otroligt mycket om mig själv, och det är verkligen något att fira. Ibland blir jag tvungen att lära mig samma saker en gång till ett annat år, men då får jag ju skylla mig själv :)

Vilse sa...

Så klokt, så vackert. Varför ha åldersnoja när varje födelsedag markerar att människan fått frodas under ett helt år till?

Tacksam för fina bloggposter som den här. Tacksam att känna dig.

Kära Syster sa...

Skriviver :Hahaha, exakt! Det enda jag är rädd för med åttio är att ha en massa berättelser på insidan som kroppen begränsar mig att förvandla till text på utsidan. Men annars? YEAH!

Vilse: Dito. Tacksam är bara förnamnet.

/A