lördag 12 oktober 2013

Böcker jag aldrig köpte, författare jag aldrig träffade

Det fanns en plan, det gjorde det. På bokmässan skulle jag åtminstone stöta på den och den och vara vid monterprogrammet när den och den uppträdde och få den där boken signerad som jag hört så mycket fint om under året.

Istället kom jag hem med det här:

Från toppen: En ask noveller från novellix (pga rea på söndagen), tre pocketböcker från Printz Publishing (pga mysig monter med en supertrevlig Pia), Skuldens Pris av Per Herrey (pga hans fru hade styrt upp den gulligaste montern på hela mässan och tja, jag kan inte motstå ett par gyllene skor...), Autostereogram av Jenny Jejlid (pga började läsa första novellen på tåget till bokmässan på min iPad och gillade så mycket att jag var tvungen att ha den tryckta versionen), Kristalläpple av Ebba Range (joho, men här har vi en bok som jag sneglade på redan innan mässan och när Ebba satt där vid Litet Förlags avskalade och lättillgängliga monter, var det självklart att få den signerad), Norrland (pga råkade springa på två sköna killar på förlaget Teg Publishing i en undangömd monter och när de berättade om boken på västerbottniska och jag klappat på det fina omslaget så länge att det blev pinsamt, köpte jag den trots att författaren inte längre var på plats och kunde signera. Min första repotagebok!)

En närmare titt på novellerna:

Och med så här mycket fint, verkar det rätt otacksamt att lipa över det som inte blev av. Det bästa som händer på bokmässan är ändå det som inte var planerat. Nu lämnar jag och går vidare. Säkert stöter jag på de där böckerna jag tänkte att jag ville ha någonstans. Kanske möter jag till och med författaren.


/Anna

2 kommentarer:

Vilse sa...

Säger det igen. Livet efter dig är den bästa bok jag läst i år och disktrasan är fortfarande mitt bästa fynd från mässan. Roligast ever.

Hoppas du blev nöjd med alltihop ändå, fastän vi missade signeringar och framföranden.

Kära Syster sa...

Mer än nöjd. Upp över öronen begeistrad!

/A