tisdag 16 februari 2016

Ljusglimtarna

Mörkret är mörkare i år än tidigare, det har jag redan ältat. Morgnarna, som jag drömmer om att jag ska ägna åt Urmakaren och lång frukost (vilket jag i teorin har gott om tid för eftersom jag oftast börjar jobba först klockan 9 om dagarna), blir istället till en fajt mellan väckarklockan och mig där jag alltid vinner.

Men så i går bestämde jag mig. Ställde klockan på halv sju och tog fram kläder och packade påse. Sov gott, vaknade av klockan och gick upp. Drog på kläderna, borstade tänderna åt en snabb frukost. Och - stack iväg till simhallen! Simmade en dryg halvtimme (tills jag fick kramp foten och var tvungen att ge upp, måste undersöka om det finns mer att göra än hälla i sig magnesium för att slippa kramp) och åkte till jobbet.

Jag kan inte påstå att jag är piggare idag än igår, men kroppen är nöjd över att ha orkat. Jag är nöjd.

Och idag har jag bokat in bokmässehäng på hotell i Falun PLUS en skrivarhelg.

Älskar hotell.

Älskar skrivarhelger.

...

Det ljusnar.


/Anna

2 kommentarer:

Vilse sa...

I en annan värld i en annan dimension, brukar vi simma tillsammans varje morgon innan vi äter yoghurt med fruktsallad på färska frukter, plockade från palmerna (?) vid bassängen.

Men i den här världen i den här dimensionen är jag så nöjd med skaparhelgen och bokmässan i Falun.

Och det ljusnar faktiskt. Det är redan snart mars och med två helger uppbokade i mars, kommer april komma dubbelt så fort som vanligt. Och i april kommer vitsipporna.

Hoppas du får simmat igen. Nöjdhet är liksom höjden av lycka så här års. Kram!

Kära Syster sa...

Vilse: Å vad vackert! I det här sammanhanget låter vitsipporna lika hoppingivande som när Frodo och Sam drömmer om örnarna. Och sen kommer dom...

/A