tisdag 17 februari 2015

Musik i helgen

I lördags satt jag hela dagen och kollade avsnitt efter avsnitt av Suits. Så himla trallvänlig serie. Men fy tusan vilken dålig musik! Så fort karaktärerna k ä n n e r nåt, slänger de in en sötsliskig rockpoplåt med en text som e x a k t handlar om vad serieskaparna vill att publiken ska känna eller veta om karaktären i det ögonblicket. Som om man inte fattade det ändå. Vansinnigt irriterande och tur att det inte händer så ofta.

I söndags vägde jag upp innesittardagen med två besök i kyrkor: först hängde jag med Strumpan till Högalid där hennes kör medverkade (Så bra låtar! Så bra akustik! Så bra präst! Så bra kantor!) och sedan var vi på konsert med Stockholm Kammarkör i Vällingby. Strumpan satt och såg missnöjd ut över de slätstrukna låtvalen och arren (tema: kärlek) mest hela tiden, vilket färgade mig så till den grad jag höll med.

Men oavsett vad man tycker, är det fantastiskt berikande att ta sig iväg och lyssna på saker.

Så: bra musikhelg.

/Anna

4 kommentarer:

Kära Syster sa...

Åh, jag hoppas att jag inte förstörde konserten helt för dig! Fast den var ganska tråkig.

/E

Kära Syster sa...

Hahahahahahahahahahaha och där var du sådär skönt nedlåtande igen! Nä, inget förstört, det var himla mysigt ändå.

/A

Skriviver sa...

Det är verkligen härligt med musik, och särskilt körmusik - tycker jag. Blir alltid alldeles för lite av den varan för mig. Och ibland kan det vara väldigt skönt att vara sådär lite nördigt nedlåtande - det kan liksom nästan förhöja upplevelsen ;-)

Kära Syster sa...

Skriviver: Right?!

/E