torsdag 30 oktober 2014

Kammarkören på vidare äventyr

Så intressanta dagar! Idag har vi fått en rundvandring på DR-byn, motsvarigheten till svenska Radio- och TV-huset. Vi kikade in i alla studios där det pågick både scenbyggen och intressanta inspelningar. Sen fick vi lyssna på ett genrep med Symfoniorkestern i studio ett, den stora salen. 

Fasad på husen, otroligt futuristisk arkitektur.

Rep med storband i studio 2.

Stora salen! Pianokonsert för vänster hand av Ravel.

Igår fick vi vara med på dirigeringsworkshop med Danske Pigekøret, en fantastisk damkör med sångare mellan 16-22 år. Vi hade nog alla en tår i ögonvrån när de sjöng "Glade jul".


För övrigt gör vi hela studieresa-grejen: har varsin siffra för att se att alla är med, missar att gå av tunnelbanan och får åka tillbaka en station, går allmänt runt som lydiga får efter våra danska vänner. 

I eftermiddag har vi workshop med vår dirigent och sedan repar vi inför konserten som är i morgon. Och dricker kanske en öl eller två, vi är ju i Köpenhamn.

/Elin

2 kommentarer:

Vilse sa...

Härlig resa du har! Häftiga hus och musikupplevelser och mat och danska, allt man vill ha, ju! Om du får tillfälle kan jag starkt rekommendera Vår Fru Kirke och Kristusstatyn. Bara en liten kort titt in medan ni går nerför Ströget. Älska Köpenhamn! Vill gärna se mer av allt du får göra!

Kära Syster sa...

Någon pekade ut den kyrkan och berättade om statyn när vi gick förbi någon gång mellan en workshop, middag eller rep. Det var så nära jag kom, tyvärr, men nästa gång står det högst på listan! Vår frälsares kirke kom vi närmre däremot, det var fint.

/E