tisdag 30 september 2014

My lord, vad har jag gjort?

Jag leder en kör. En fantastisk, musikalisk och färgstark samling människor som ger mig så mycket livskraft varje gång jag träffar dem. Vi sjunger popmusik, på gehör. Noter existerar inte, på sin höjd ett papper med låttexter. Krux: på den här utbildningen jag går, på den Kungliga musikhögskolan, är det inte så mycket popmusik på gehör.

Så jag frågar om det finns några som skulle vilja sjunga lite mer klassiskt, så jag får öva på den grejen. Det finns det. Men vad ska vi sjunga? Och var?

Tid för eftertanke.

Om vi börjar nu, kan vi ha en repertoar färdig... runt mitten av december.

...suck...

Japp. Jag måste börja leta jullåtar.

/Elin

5 kommentarer:

Kära Syster sa...

Hurra! *dansar runt med bjällror i händerna*

JAG SKA VA MED!

/A

Vilse sa...

VILL OCKSÅ VA MED! Anna berättade om kören på vår hemliga middag (när vi la våra jackor på din stol, Elin) och jag kände ett plötsligt behov av att planera julkonsert igen, som jag gjorde jämt förr. Antar att du har hur mycket jullåtar som helst, men det finns en del i gömmorna här också om det skulle knipa. Lycka till och sjung lite för mig med!

Kära Syster sa...

Jamen please, gärna förslag! Jag pallar inte "Jul, jul" just nu (även om det är den bästa). Finns det något som inte är... så juligt?

Och Anna: Jag älskar bjällerdansen!

/E

Kära Syster sa...

Inte så juliga jullåtar? Hmm... Tänker osökt på Rohan-temat ur LOTR. Hanna kan berätta mer om den associationen. I övrigt: adventspsalmer i stort? Gamla visor? (Är fruktansvärt ute på hal is och inte alls i mitt gebit känner jag.)

/A

Kära Syster sa...

Rohan-temat? Men självklart.

/E