tisdag 9 september 2014

Helg i Vilseland

Det är inte klokt vad trevligt vi hade det i helgen, Strumpan och jag. Oförskämt trevligt faktiskt. Eventuellt blev vi adopterade av Vilse och alla Vilse-syskon och resten av Vilse-familjen och det hade vi inget emot. Releasen av Ljus Som Varit Dolt blev precis så magisk som man kunde förvänta sig och på kvällen när vi åt middag med Vilse-gänget och alla var uppstyrda och lajvade Jonnadag i vita kläder var det så mycket pepp och kärlek att jag tror det räcker hela mörka hösten igenom. Ruskigt fint.

Jag höll ett tal som inte var ett tal eftersom vem som helst fattar att man inte kan säga det man egentligen vill säga vid sådana här tillfällen utan att ramla ihop i en sorgligt blöt fläck på golvet och att bete sig på det viset kändes inte helt förenligt med Jonnadagsfirandets fokus på glädje och ljus. Alltså: mycket kort framförande med nästan inget darr på rösten alls och därefter överlämnande till Strumpan som rockade loss med några egna alster eftersom författaren önskat sig middagsmusik.

En annan fin grej med att ens bästis släpper bok är att man får med sig hela härligheten hem, läser och hör den där energiska berättarrösten i huvudet som lägger emfas i varje replik och gör dramatik av alla vändningar. Mmm ... Hanna, vilket vokabulär hon har ändå!
Och inte en enda vettig bild fick jag visst av hennes klänning, uppsydd dagen till ära av Vilse-systern Katrin. Jag föreställer mig att den som håller utkik på Vilse-sajten och Hannas egen avdelning på Debutantbloggen kan komma att få se mer där.

Man gillar ju att gå vilse när det innebär klänningar och magi och mysterier och ljus och hemligheter och kärlek och ... sa jag magi? Klicketiklick!

/Anna

7 kommentarer:

Kära Syster sa...

Och boken då! BOKEN! Den får nog ett eget inlägg när jag är klar med den. Men alla borde läsa den, så är det ju.

/E

Kära Syster sa...

Exakt, kära syster. Hence: klicketiklick.

/A

Villeosagamamman sa...

Har läst det här två gånger nu och det lär nog bli fler gånger. Luv it. "Grattis på Jonnadagen"-in
lägget har jag läst minst 5 separata gånger så. Det är så fint att läsa era sammanfattningar. Kärlek o pepp som räcker hela hösten. Jo, så får det bli. Kram på er!

Anonym sa...

Det ser fantastiskt ut! Vad fina ni är!

Kära Syster sa...

Katrin: Läs så många gånger du vill! :) Känner själv att detta är den stora behållningen med bloggen: att kunna gå tillbaka till russinen när livet är en enda stabbig kaka.

Emmelie: Tack! Det var som ett bröllop fullt med vita utstyrslar, mycket ovant för den som vanligtvis går klädd i typ svart. Men kul!

/A

Vilse sa...

Så fint kort på er två! ÅH, jag är så innerligt glad för att ni kom hela vägen från Stockholm för att dela den gladaste dagen i mitt liv med mig. Tack för sång, tal, present, kärlek, pepp och samtal.

Nu återstår bara frågan hur i all världen jag ska försöka sammanfatta det hela själv ikväll.

Kära Syster sa...

Hanna: Nöjet är som sagt helt på vår sida! Och lycka till :)

/A