tisdag 19 augusti 2014

Jag köpte böcker i helgen

Det var Världens Längsta Bokbord på Drottninggatan i söndags och jag kallades in för att bistå längs de meter som tillföll Hoi Förlag. Solen sken mestadels inte alls, men det regnade inte en droppe heller, så det blev en väldigt lyckad dag. Och trots sköna skor hade jag fruktansvärt ont i benen hela kvällen.

Hoi-författare.
Precis intill oss stod Ordberoende förlag och det var himla trevligt. Anna Lönnqvist var där med sin debut Tills Kärleken Skiljer Oss, så jag passade på att köpa och få signerad. Just när vi med gemensam ansträngning försökte få iZettle att fungera, upptäckte jag att även Eva Rydinger kommit dit. Hennes bok Fotografen jag tyckte lät riktigt spännande när den kom ut, så jag skaffade äntligen även den. (Den h e t e r liksom "Fotografen"!) Älskar att köpa böcker direkt av författare!

Fina böcker!
Japp, jag hängde kvar vid grannbordet och fånade mig så länge jag vågade.

Spexig läsare, spexig författare.
Jag smet iväg på en liten längre runda när benen blivit som allra stelast och hittade då det fantastiska Trafik-Nostalgiska Förlaget där jag stannade ett tag och bläddrade bland deras utbud av svartvita dokumentärer om exempelvis malmhanteringen i Kiruna och fina böcker med bilder på tåglinjer från 1900-talets början och framåt. Exakt vad jag behöver för att göra research inför nästa (!) berättelse jag planerar skriva (och redan börjat på, under NaNoWriMo 2013). Det bidde inget köp, vare sig film eller bok den här gången, men en av gubbarna bakom bokbordet stack åt mig en folder. Och jag ser att de kommer till bokmässan så vi ses igen, Trafiknostalgiker!


Jag kan bara förmoda att liknande oväntat härliga händelser utspelade sig längs hela långa Drottninggatan i söndags.

/Anna

4 kommentarer:

Sandra sa...

Många fantastiskt nördiga böcker om Stockholm gör de också, Trafiknostalgikerna! /Stockholmsnörden

Pia Widlund sa...

Bokbordet har jag missat helt. Är det något som återkommer år från år?

Kära Syster sa...

Jo jag såg dem också Sandra, men duvet *inte intresserad* :)

Det brukar vara en söndag om året, Pia. Så eventet är inte direkt flitigt återkommande, men dock återkommande. De senaste åren har bokbordet varit en del av kulturfestivalen (vilket det kanske alltid varit) - en riktig bokfest!

/A

Sandra sa...

Konstiga människa ... ;)