söndag 17 augusti 2014

Hur låter en bokvideo?

Det har jag funderat på. Ända sedan i början av sommaren, faktiskt, då Hanna frågade om jag inte ville göra musiken till videon som hon släpper i samband med premiären av hennes debutbok, "Ljus som varit dolt". Och det är klart jag ville! Men ... Hur i heeela världen låter en bok som man inte har läst, bara hört sneakpeaks från?

Jag gick och drog på det hela sommaren, spelade in några toner men inga av dem lät rätt. Så till slut fick jag ett försynt mail från Hanna där hon undrade om jag fortfarande ville göra det, eller om hon skulle engagera någon annan ...? Jag bad om frist fram till skaparhelgen, då jag tänkte att något skulle lossna när jag fick se det inspelade materialet. Och om det lossnade! Bokvideon visade sig vara en rakt igenom spännande trailer, och även fast det var stumfilm så hörde jag precis hur det skulle låta. Spelade några toner för Hanna och hon sa att ja, det låter rätt, kan vi ändra lite här? Det kunde vi. Jag hittade på några fler teman under skaparhelgen och längtade mest hem till datorn, där alla ljud finns.


Och nu finns de där. Alla toner, som snart ska paketeras och skickas iväg genom rymden för att sättas ihop med bilderna. På torsdag får ni se resultatet!

/Elin

2 kommentarer:

Kära Syster sa...

Men ooooohh! Vilken cliff hanger!

/A

Vilse sa...

*ylar entusiastiskt bifall*