torsdag 1 maj 2014

Grattis på första maj! Eller: hur man firar Valborg efter att ha jobbat för intensivt

Vi jobbade lite för länge igår, Fotografen och jag. Jag hemma vid köksbordet, Fotografen på sin arbetsplats. Men när han kom hem hade han en hel låda mat med sig, från inspelningen i tisdags då alla produkter fanns representerade. Så vi åt en lite för sen middag (pulled pork) och bestämde oss sedan för att köra ett valborgs-rejs. Till brasan på Lovön.


Vi kom precis lagom för att höra folket hurra in våren på håll. Sedan annonserades att kören skulle sjunga en sista låt: Sköna Maj. Den bästa.


Tja, och sedan hann vi bara stå lagom länge intill brasan innan det var dags för fyrverkerier. Efter det tittade vi på varandra och nickade. Nöjda åkte vi hem. En timme tog det äventyret allt som allt.Och med en hint av brandrök i kläderna satte vi oss i soffan och kollade på en dålig film som ändå var bättre än väntat: Escape Plan (2013) av Mikael Håfström med Stallone och Schwarzenegger i huvudrollerna. Stabilt.

Såhär den första majdagen har vi vårstädat precis hela dagen. (Tvättat fönster! Rensat grejer! Tvättat!) Ätit både chili och ribs. Och välkomnat Strumpan som absolut var tvungen att komma hit för att baka en tårta ikväll. Okejdå.


Jag förklarar härmed maj månad för invigd. Eller nåt.

/Anna

Inga kommentarer: