onsdag 10 juli 2013

Packar kappsäck

Det är lite panikkänsla hemma hos mig just nu. Veckan går mot sitt slut och när målgången är passerad är det tänkt att bilen ska vara packad och vi ska vara redo att dra iväg på ett par veckors semester. Inklusive strandhäng, middagshäng, husvagnshäng och fjällvandring. Man tar med sig mycket av allt, helt enkelt.

Det är här konfliken i mig uppstår.

  1. Jag avskyr att släpa på mycket grejer
  2. Jag avskyr att ha mer med mig än jag använder
  3. Jag avskyr att packa
Den sista punkten är särskilt intressant. Jag har i trettiotvå år levt i den falska övertygelsen att jag är en sådan som gillar att packa. Men det stämmer alltså inte. Jag gillar att visualisera och lajva semester. Jag gillar inte att packa, bära saker och till stor del inte ens tanken på att flytta på mig. (Okej jag överdriver, men det är för att det blir mer dramatik på det sättet, som min mor brukar säga.) Värdefull insikt ändå.

Vår gemensamma taktik är att välta ut allt i garderoben som man kan tänka sig behöva och vilja ha på sig under de kommande dryga två veckorna. Oavsett väderlek. Alltså ligger fleecekläder, underställ, badkläder, korta kjolar och mössor i en enda härlig hög på sängen just nu. Hörde någon ironin? Den fortsatta tekniken går ut på att vi faktiskt måste ta tag i det där berget för att överhuvudtaget ha någonstans att sova i natt. Vår lilla soffa är inget alternativ.


Men alltså. Hur ska jag någonsin vara mentalt redo för avfärd på fredag eftermiddag? Varför var jag tvungen att tjata mig till gemensam packning just ikväll? (För att alternativet hade varit att vänta till i morgon eller, huvaligen, fredag med hundra procent mer panik. På det här viset hinner jag liksom vänja mig vid känslan av spretig tillvaro. Semester... varför utsätter man sig nu igen?)

Det här ska bli så härligt!

/Anna

4 kommentarer:

Vilse sa...

Känner med dig, känner igen mig! "Känslan av spretighet" - precis så är det. Det är den jag inte gillar. Jag slappnar inte av igen förrän jag kommit tillbaka hem. Men sen älskar jag ju att uppleva saker, så det är klart jag vill ut och resa.

Att packa för resor där man behöver både badkläder och mössa är den svåraste sortens packning. Lycka till med alltihop!

Kära Syster sa...

Vilse: Klart du känner igen dig:) Det ska bli så obeskrivligt underbart att åka på semester i Skåne efter semestern i Norrland. Få packa mina egna grejer, på mitt eget vis, bara något ombyte och dator. Lagom mycket för att klara av att bära på axeln till tåget. Det är så jag reser mest avslappnat.

/A

Lugn. Det ordnar sig. sa...

Haha, det är spännande det där med självbilder... Själv gick jag i många år kring och var övertygad om att jag var en kvällsmänniska, eftersom jag alltid var uppe så sent på kvällarna. Först för ett par år sedan kom jag på vad det egentligen beror på. Jag blir så otroligt dum i huvudet på kvällarna att jag inte ens klarar att gå och lägga mig.

Hoppas ni får en riktigt skön semester!

/Liv

Kära Syster sa...

Liv. Där var en till sån där felaktig självbild jag också känner igen mig i...:) Ganska på pricken faktiskt.

/A