tisdag 30 juli 2013

Ge mig ett S! Ge mig ett K! Ge mig ett Å! Ge mig ett N! Ge mig ett E! Vad blir det?! Skååååååååå-nnneeee!

Vilse har redan börjat nedräkningen, så jag kan ju inte vara sämre. Efter Lappland, kommer Skåne. Ett mycket bra upplägg. Nästa vecka bär det av till ett kreativt läger som på alla sätt och vis kommer att vara en motpol till norrlandsresan. Bevis nedan:

Färdmedel:
 • Norrland: Bil med husvagn
 • Skåne: Första klass på tåg (och bil)
Packningsfilosofi:
 • Norrland: Ungefär allt vi äger och har utifallatt
 • Skåne: Minsta möjliga som går att bära i max 2 väskor på armen
Agenda:
 • Norrland: Att hinna se precis allt över en yta stor som halva landet på en vecka inklusive vara beredd på temperaturskillnader på minst 25 grader och aktiviteter i vatten, på fjäll och i städer
 • Skåne: Att sitta på blickstilla på en stol och skriva samt trötta ut hjärnan med intelligenta samtal
Resesällskap:
 • Norrland: Min egen Fotograf, min kusin och hans fru. Inget ont om dessa män, men att filosofera över livet ihop är inte deras starka sida
 • Skåne: Ett helt gäng kreativa kvinnor, däribland Lillstrumpa. Henne ska jag nypa i armen hela tågresan ner för att det kommer att vara så surrealistiskt när vi väl är på väg. Jag gissar att de andra tjejerna kommer att göra detsamma på sina håll. Att utropa spontana "Iiiiiiiii!!!":n kommer antagligen vara fullt accepterat.
Boende:
 • Norrland: Ingen natt den andra lik, ständigt nya campingplatser. Min vanesjäl var tacksam över husvagnen som tillät rutiner trots den ombytliga tillvaron.
 • Skåne: Alltså, jag tror inte att jag kommer få bo i det ljusblå prinsessrummet, men det spelar ingen roll. Kolla här hur fint vi kommer att ha det! (Inlägget är från den 4/4. Jag skrev en kommentar där jag helt fräckt bjöd in mig och på den vägen är det...)
Mat:
 • Norrland: Fyra personer med helt olika matreferenser handlade på måfå utan inköpslista. Det resulterade trots allt i godtagbar frukost hela veckan och ett par tillagade mål i husvagnen. Behöver jag nämna att det blev en hel del halvfabrikat?
 • Skåne: Var och en ansvarar för varsin måltid. Planerna för var-när-hur vi handlar och till vilka slags maträtter har redan varit igång ett tag såatte... min mage jublar. Hemlagat är godast!
(Såklart var norrlandsresan fantastisk på alla sätt och vis. Renkött och samer och vattenfall och sånt. Men man är ju inte mer än människa. Dessutom är man vuxen och som sådan utvecklar man en irriterande förmåga att kräva viss standard. Som att ha tillgång till toalett.)

Det enda orosmomentet nu är att det ska bli problem med mina tågbiljetter som jag såklart beställde som sms-biljetter. Till mitt telefonnummer. Som jag inte längre har. Förhoppningsvis hinner jag få svärfars gamla telefon att stoppa in mitt sim-kort i innan vi åker. Annars håller jag tummarna för att SJ ska vara snälla och hjälpa mig.

Jag tänker mycket hellre på packningen. Orimligt mycket. Ända sedan resan började planeras tidigt i våras, faktiskt. Och nu kan man äntligen ana hur väderleken kan komma att bli:Och ja, eftersom jag inte är riktigt säker på exakt var någonstans i Skåne vi ska, tittar jag på hela landskapet i allmänhet, men västkusten i synnerhet. Egentligen spelar det inte så stor roll, det ser rätt mycket ut som perfekt skrivarväder överallt.

Helt spontant: Iiiiiiiiiiiii!!!

/Anna

4 kommentarer:

Vilse sa...

AAAAHHHH IIIIIIIHH GAAAAHHH handklapp och allmänt fnitter och överanvändande av versaler och utropstecken!!!! ÄLSKAR din UNDERBARA resebeskrivning!!

Enda uschet är ju över din telefon och nämnda sms-biljetter. Hoppas innerligt det ordnar sig på smidigast möjliga sätt.

Vi ska till Ängelholm. Det har jag alltså inte sagt? Haha. Och något prinsessrum har de inte, men jag tror vi inhyser Stockholmssystrarna i "Vita rummet" som är det fina så tar vi det andra gästrummet som i vanliga fall brukar vara barnens. Men NI får naturligtvis välja först och ta vad ni vill!!

Men alltså jag åker ju bort och tältar imorn bitti. Känns svettigt. Går och tvättar allt jag har för att vara redo att först capma och sen dra iväg och vara snygg och kultiverad. Ojojoj. Och jag som hade tänkt skicka ett reseledarmejl till. Hjälpes vad oorganiserad man känner sig. Okej. Det får bli någon gång före sänggång.

Iiiiiiiiiiiihhh!!!!

Kära Syster sa...

Nu håller jag tummarna för att svärfars telefon kommer fram till mig senast på fredag. I så fall är allt lugnt.

Och du har nämnt Ängelholm, känner igen det nu. Jag la det bara inte på minnet:)

/A

Villeosagamamman sa...

Jag IIIiiiiiiiiiih:ar så jag blir hes och tårna krullar sig. Vad ska jag ta med, eller alltså, vilka projekt ska jag ta med?? Iiiiiiiihhhh!!! Snaaaaaaart!!

Jag älskar åxå reseskildringen. Särskilt det där nämnandet av toalett. Offentliga toaletter asså. Särskilt längs autobahn och ännu värre i Frankrike. Jag är Så Klar med dem.

Kära Syster sa...

Katrin: Haha, inget är som att bajsa hemma!

Snart så. Bara en helg kvar...

/A