tisdag 18 juni 2013

Skriva skriva skri-iva!

Dagarna har lugnat ner sig nu. Avsevärt. Så jag funderar på bokmanuset igen.

Planen var att skicka ut hela rasket till ett gäng testläsare inför midsommar. Men nu är jag inte säker på att det är en så bra idé längre. Jag har nämligen ägnat några kvällar åt att läsa ikapp mig på Tidningen Skrivas senaste nummer. Och det är inte klokt vad artiklarna om idé- och skrivprocesser har triggat!


Framför allt har min antagonist hamnat i ett nytt sken. Himla tur, för en av mina frågor till testläsarna skulle ha varit någonting i stil med: "vad sjutton har han i boken att göra?" Nu tror jag att jag vet det. Jag tror också att berättelsen genom detta kan skruvas åt ytterligare. (Skruvas åt = det bästa, mest luddiga uttrycket i redigeringssammanhang.)

Det är dags att läsa igenom mina nattliga anteckningar, klippa naglarna (för att jag inte kan skriva när de tar i tangenterna) och skriva om hela skiten. Framförallt början. Vad ska man säga? Midsommar lär inte bli långtråkigt i år heller.

/Anna

5 kommentarer:

Vilse sa...

Jag blir pirrlycklig när andra gör sådana framsteg som jag älskar att göra själv. Heja! Och skruvas åt är universaluttrycket när det kommer till redigering.

Midsommar kan väl aldrig bli tråkigt? Jag antar att ni firar i Dalarna med en massa smyckade flaggstänger. Kan inte gå fel. Särskilt inte om man har ett manus som kan sällskap en i sommarnattsljuset.

Kära Syster sa...

Vilse: Bättre upp. Vi drar till Norrland, så det kommer vara ljust dygnet runt = MASSA skrivtid:)

/A

Lugn. Det ordnar sig. sa...

Det låter vettigt, det blir mest frustrerande att lämna bort en text och sedan få kommentarer om saker som man egentligen redan visste.

Härlig känsla det där när man ser själv vad som behöver göras. Skönt att få vara lite smart! :-)

Heja heja och glad midsommar!

/Liv

Kära Syster sa...

Liv: Himla tur att jag inte vara ivrig och snabb och skickade ut text till provläsarna tidigare säger jag då bara. Ibland tjänar man på att vara en tveksam fegis:)

Glad midsommar!

/A

Terése sa...

Go Anna!