tisdag 12 februari 2013

Dagens dagdröm: synopsis

Förut idag (när jag duschade) dagdrömde jag om att jag pitchade min bok. På engelska av någon anledning, för i dagdrömmen träffade jag väl någon internationell och viktig person. I alla fall. Jag pitchade. Och efter att Lillstrumpan knäckte koden förra veckan och kom fram till vad boken egentligen handlar om, har berättelsen äntligen börjat anpassa sig till sitt nya liv. Det var så logiskt, orden bara kom och på kanske fem meningar hade jag sammanfattat hela skiten. Och det var BRA! Dessvärre kunde jag inte anteckna, tillfället var aningen för blött, men jag är inte orolig alls längre. Berättelsen håller. Den är BRA!

Sedan torkade jag mig och klädde på mig och skrev en dagdrömsscen till min huvudkaraktär. Vad nu det betyder.

/Anna

4 kommentarer:

Kära Syster sa...

Oh, så härligt freudianskt!

/E

Vilse sa...

Här kommer mitt erkännande: större delen av skrivandets genombrott sker i duschen. Värmen? Shampot? Jag vet inte, något är det, men det är därför jag skriver så bra på morgonen, för timmarna efter den där duschen är galet produktiva. Plotten ligger synligare och orden faller på plats av sig själva.

Blir SÅ HIMLA lycklig för din skull när jag läser detta. Du är på gång, du har koll och du skriver. HURRA! Underskatta aldrig dagdrömmar.

Aldrig.

Terése sa...

Heja! Ville bara säga det.

Jag blir snart galen på allt väntande. Kan inte blogga. Kan knappt läsa bloggar.

Skönt att du har fllow!

/Terése

Kära Syster sa...

Kom tillbaka snart, Terése! Saknar dig!

Och angående duschen: Visst är det allmänt känt att inspiration och idéer uppstår när man gör någonting annat? När jag skrev uppsats med en kompis och vi körde fast kom alltid svaret från toan. Den av oss som gick dit kom tillbaka alldeles fulla med idéer. Vetenskapligt bevisat nästan. Tror det funkar lika bra med promenader. Värre när man kör bil, för mycket trafik att koncentrera sig på.

/Anna