måndag 7 december 2015

När karaktärer byter namn

En del av nyckelkaraktärerna i Urmakaren (eller nej förresten, det är nog bara en eller högst två karaktärer om jag tänker efter ...) har behövt byta namn.

Hur svårt som helst.

Man tänker: jamen d e t   h ä r namnet har ju rätt språkljud och känsla PLUS att det är hemma i den tidsepok då berättelsen utspelar sig till skillnad från namnet han hade tidigare som inte alls är från rätt årtionde.

Men så kommer stunden då man ska bolla en grej med Strumpan som involverar Mannen Med Det Nya Namnet och så visar det sig OMÖJLIGT ATT UTTALA.

Åtminstone utan att båda skrattar ihjäl sig.

Stackarn.

/Anna

10 kommentarer:

Kära Syster sa...

Jag tänker att vi bara behöver skratta ut det ordentligt och så är det bra sen? ... För optimistiskt?

/E

Kära Syster sa...

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha....!!!!! Ja, kanske.

/A

Lugn. Det ordnar sig. sa...

Haha, alltid är det nåt. Hoppas Det Perfekta Namnet snart uppenbarar sig!

/L

Kära Syster sa...

Liv: Det är dessvärre Det Perfekta Namnet jag hittat. Bara att vänja sig alltså. Men som Elin sa: "Det är som om jag måste plocka bort en gubbe ur scenen och ersätta honom med en annan, aningen annorlunda gubbe."

/A

Vilse sa...

Om det är namnet som jag känner till kan jag inte se källan till skratt. Endast perfektion. Men så var jag ju inte där heller. =)

Lugn. Det ordnar sig. sa...

Ja men då så! Vissa krav får man faktiskt ställa på sina läsare. Vi får lära oss att uttala helt enkelt (eller låta bli att läsa högt). ;-)

Kära Syster sa...

Liv: Nej nej, det är inte b o k s t a v l i g e n svårt att uttala, det är bara knepigt att vänja sig vid nytt namn. Väldigt mycket knepigare än vad jag trodde.

/A

Lugn. Det ordnar sig. sa...

Ursäkta, det är jag som är trög. Jag skyller på feber. ;-)

Kära Syster sa...

Liv. Nämen stackare, inte alls. Krya på dig!

/A

Skriviver sa...

Aha, jag trodde också på bokstavligt svårt att uttala. Och jag har inte feber - längre :) Bra att du hittat det perfekta namnet i alla fall. Jag letar fortfarande flera namn till mina karaktärer, det blir liksom så långt från perfekt att jag snart ger upp. Mycket irriterande.