måndag 12 oktober 2015

Skrivkompis

I somras bestämde min kompis Sylwi och jag oss för att ses och skriva tillsammans. Bara för att få ändan ur, boka en tid och faktiskt ta sig an våra små manus. En riktig toppengrej. Vi sågs ett par gånger efter jobbet, båda gånger hos henne. Först lite middag och allmänt prat och sedan tyst arbete en-två timmar i soffan innan det var dags att åka hem.

Superkul att ses, men det är inte alltid man kan ta sig den tiden som krävs när man ska träffa någon. Och när det ska passa för BÅDA, är risken stor att det blir alldeles för lång tid mellan de fokuserade skrivpassen.

Alltså bestämde vi oss för att skriva tillsammans på distans. En tid bokas i kalendern. Och sedan får man befinna sig var man vill, bara man har datorn framför sig och är redo att skriva. Det har hänt att vi messar en selfie till varandra som "bevis". Vi körde ett pass ikväll igen, jag var ute och vimsade alldeles för länge och fick skjuta upp en halvtimme plus äta lunch vid datorn, men sen var vi igång! Efter en timme messade vi nåt litet utrop och sedan körde vi ytterligare en stund innan vi gav upp. Väldig socialt trots avståndet.

Det är inte klokt vad effektivt det är, att veta att någon annan gör samma som en själv, att någon "håller koll" på en.

Tjocktröja, halsduk och stooora hörlurar.
Vad jag ägnade tiden åt? Att skriva synopsis! Det är inte klokt att jag inte gjort det än, men nu bara måste jag få ner hela storyn i korthet. En desperat griper efter halmstrån och jag börjar få ont om knep att ta till för att motivera mig till att skriva. Dessutom har jag luskat ut att en välskriven synopsis kan bli mycket användbar i införsäljning och andra sammanhang. Så det verkar hur som helst vara ett jobb man inte slipper undan. Lika bra nu som sen.

/Anna

5 kommentarer:

Skriviver sa...

Ja men visst är det helt fantastiskt det där att vara två om en sak, även om man inte ens är i samma rum. Superbra grej!

Synopsis låter bra. Jag har helt ärligt inte heller gjort ett, så kanske att det får bli min nästa uppgift till mig själv (efter att just den här plugg-puckeln är över: är liksom helt upp över öronen dränkt i Dante och don Quijote just nu).

- och ursäkta den blandade metaforen, men jag tyckte att den funkade ;)

Emmelie sa...

Fantastisk idé, kanske så jag ska göra nu när jag måste ta tag i manuset igen (skjuter upp det för att det är svårt). Heja heja! :)

Kära Syster sa...

Skriviver: För mig har det inte funkat att skriva synopsis förrän nu, när jag äntligen vet vad det handlar om. :)
Och just nu, när jag kämpar med att få något skrivet överhuvudtaget, måste jag greppa efter allt jag får tag i som känns meningsfullt och formuleringsbart. Förvånansvärt jobbigt ändå, att skriva synopsis.

Emmelie: Eller hur, så himla enkel lösning ändå. Skicka ett sms nästa gång du tänkt sätta dig och skriva så hoppas jag att jag kan vara med!
Behöver alla piskor jag kan få för tillfället.

/A

Vilse sa...

Det är så mycket som är bra här så man vet inte var man ska sätta fart. Skrivkompis: Bra! Skrivtidspiskor: Jättebra! Synopsis: PRECIS HUR BRA SOM HELST! Önskar stort lycka till med alltihop.

Kära Syster sa...

Vilse: TACK! Jag gör allt för att klamra mig fast och hitta formen, drivet, tonen.

/A