tisdag 4 augusti 2015

Dags att ta tag i saker

Arbetslägret som blev min semester är över. Vi lämnade huset i skogen efter fyra veckor av byggdamm, rätt nöjda med vad vi åstadkommit (inneväggar, isolering, gjutning, färgskrapning, slangar draget för vatten och el, tak lagat etcetera etcetera i en halv evighet). I lördags landade vi hemma i stan där nya balkonger just monteras på vårt hus. Och upptäckte ett fint lager tegeldamm över hela lägenheten.

Dessutom har morgnarna hittills startat ungefär halv åtta när en entusiastisk byggarbetare drar igång något bensindrivet som sågar sig in i den betong och metall som vår yttervägg består av. Högst obehagligt. Måtte det snart vara över.

Juli, jag kommer inte sakna dig.
Augusti, jag hade större förhoppningar.

Och så var jag tillbaka på jobbet. Solen skiner utanför, himlen är blå och jag hade gärna suttit hemma på en färdigbyggd balkong och jobbat med benen i solen.

Har jag skrivit något i sommar då?

Tillåt mig: Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha! Nej. Naturligtvis inte.

Men på fredag. Då. VANKAS SKAPARHELG! Så vilken kväll som helst nu (ähum, ikväll?) ska jag göra en redigeringsplan för vad och i vilken ordning jag ska kickstarta skrivarhösten. Sedan tänker jag mig att det bara är att sjunka ner i skrivarsoffan hemma hos Hanna på lördagmorgon och sätta igång. Alternativt placerar jag mig på uteplatsen med benen i solen. Vilket som. Huvudsaken är att det är internetfritt.

Det blir bra till slut.

/Anna

3 kommentarer:

Skriviver sa...

Å vad härligt med en skaparhelg! Självklart finns inget bättre sätt att börja en skrivhöst så jag säger bara: go for it! Pepp! Pepp! Pepp!

Kära Syster sa...

Skriviver: Jajamen, det är livbojen! Syret! Meningen med livet!

/A

Lugn. Det ordnar sig. sa...

Hej!

Men hur gick det nu då?? Med skaparhelgen och ta-tagandet i hösten och skrivandet och allt? Hoppas bra!

(Jag inser att jag inte direkt är någon förebild i fråga om bloggfrekvens, men det hindrar inte att jag är nyfiken.)

/Liv