fredag 15 maj 2015

So long, novellen! Ha det så fint i Amerika och skicka gärna ett vykort!

Igårkväll tyckte jag på send-knappen i mailprogrammet och SWOOOSCH så var novellen utflugen. De växer upp så snabbt de där små, tycker ni inte?

Ganska snart kom bekräftelse i vändande mail från en "Kate" som meddelade att hon såg fram emot att läsa. Kändes fint att veta att den kommit fram. Undrar så om den hittat några nya kompisar än?

Både Strumpan och Fotografen var närvarande vid inskickandet (och högst involverade i sista-sekunden-pill med gestaltning och ordval). Vi drack bubbel såklart.

Och så var det med det. Efter vårens skräckskrivarkurs som avslutades med utmaningen att skriva novell till amerikans antologi, ett gäng redigeringsvändor med kursledaren tillika novellmästaren Johannes Pinter, samt en sjukt smidig vända hos översättare för att omvandla hela texten till engelska, bidde det en novell på ungefär 3900 ord som fick heta "A Match" (tack Hanna!).

När anteckningsblock och printade utkast är bortstädade kanske det kommer kännas lite tomt.

Jag vet förstås redan vad jag ska göra med det extra utrymmet. Urmakaren har varit i exil, men nu får han allt ta och komma hem igen.

Skål och lycka till novellen!
/Anna


3 kommentarer:

Emmelie sa...

Hurra! Stort! När får vi läsa? Trevlig helg!

Kära Syster sa...

Emmelie: Tack så mycket! Jag kommer att meddela vad som händer med den, var så säker:) Trevlig helg du med!

/A

Vilse sa...

Håller alla tummar för din saga!