onsdag 17 december 2014

Jullovsplaner

Det här är första julen på ... fåsenu ... fjorton år som jag inte jobbar i butik under julhandeln. Har känt mig färdig med det ett tag och i år är jag oändligt tacksam över att det är slut. Därtill infaller julen med en massa klämdagar, så jag ser fram emot två veckor av:

  1. Ligga på soffa och läsa böcker.
  2. Ligga på soffa och titta på film.
  3. Skriva! Lite varstans, men antagligen i en soffa.
  4. Hänga utomhus (springa om det är barmark, långpromenader om det är snö).
  5. Bada. Inomhus. Duh.
  6. Jobba (dels hålla lite koll på "vanliga" jobbet, dels lektörsläsa).
  7. Ligga på soffa och äta choklad.
  8. Hänga med familj. Gissningsvis i en soffa.
Eventuellt kan jag komma att fylla på listan med saker som börjar med "ligga på soffa och ..." men jag tror poängen framgår.

Att det börjar snöa precis en vecka innan julafton tar jag som ett gott tecken. Trots att det är svårt att koncentrera sig på jobbet med alla vita flingor som virvlar utanför. Jag vill ut och dansa!


/Anna

3 kommentarer:

Emmelie sa...

Låter som en helt fantastisk julledighet! Jag skulle lägga till: Äta en massa mat.
Så, nu är listan mer eller mindre komplett :)

Kära Syster sa...

Emmelie: Japp, "Ligga på soffa och äta massa mat" passar in!

/A

Vilse sa...

Ligga på soffan och äta ost! Alltså jag inser när jag läser ditt inlägg att soffor är centrala på jul. Man spelar spel, ser på film, läser bok, öppnar julklappar, ALLT sker i denna eminenta möbel. Jag inser då hur visa mina föräldrar var som tidigt införde tradidtionen: dagen före julafton VÄNDER man på soffan så att hela rummet och granen och allt kommer i annan dager och umgänget blir så där speciellt som det bara är på jul. Finns inget som gav så mycket julkänslor till en liten Vilse, som att vända på soffan.