söndag 14 december 2014

Ett julbord senare

Jag var på julbord med extrajobbet igår! Mötte upp några kollegor i butiken efter stängning, sen drog vi oss mot gamla stan där resten av gänget redan var i full färd med att lasta sill på tallriken. Trevligt hade vi, fast trivseln dämpades något av den långa kön som oavbrutet häckade precis bredvid vårt bord. Jag blev av hipsterkollegan stämplad som "normcore", ett uttryck jag aldrig hört förut. Det innebär tydligen att vara så mainstream att det blir hipster. Jag vet fortfarande inte om jag ska ta det som en komplimang eller förolämpning.

Trevligt i alla fall, men när snapsvisorna började bli lite väl orediga tog jag min väska och tackade för mig. Gick hem och såg ett avsnitt "House of cards" innan jag gick och la mig. Normcore? Kanske.

/Elin

2 kommentarer:

L sa...

Fast egentligen är det väl du som är hipp som är den du är utan att anstränga ihjäl dig. Så som hipstrarna försöker vara.

Jag har fått höra flera gånger på sistone att jag är cool som inte finns på Facebook/Twitter/Instagram, som har hemtelefon och som köper ett häfte frimärken i månaden för att kunna skicka brev. Tänk att jag är så efter att det blivit ballt... Om jag väntar ett tag till kanske jag blir omodern igen?!

Kära Syster sa...

Säkerligen, det här med trender är en övergående fas (ha!). Jag brukar kunna hänga med, fast alltid två år efter alla andra. Lite som att jag väntar på testomgången innan jag hakar på något.

Men roligast är det ju faktiskt med folk som inte hakar på alls!

/E