torsdag 13 november 2014

Saker jag skriver

Men alltså vad har hänt egentligen? Varför bloggar jag inte som en normal människa? Inte är det för att jag har bättre saker att skriva i alla fall, det är då en sak som är säker. (Bättre saker = Urmakaren. Det är den enda anledningen att inte blogga faktiskt.)

Så vad skriver jag då nuförtiden? undrar alla. (Jorå, innerst inne.)

Tja, typ:


  1. Sms. Inget mer att orda om den saken. Det är ett behändigt kommunikationssätt.
  2. Tweets. Samma här. Det är nödvändigt utlopp för stora tankar i litet utförande. Det roar mig och dämpar mitt bloggbehov.
  3. Mail. Förvånansvärt många arga sådana på sistone. Jobbmail till kunder alltså, och jag kan inte sticka under stol med att det är pyttelite härligt att ryta ifrån nu och då. Fast mest obehagligt, det passar inte min stil att vara hård hur mycket jag än önskar det.
  4. Nyhetsbrev. Yej! Gjorde ett förslag till vårt allra första nyhetsbrev på jobbet och det blev den versionen som gick ut till våra kunder. Kan låta obetydligt, ja. Men ruset!
  5. Lektörsutlåtande. Det händer då och då att jag får äran att lektörsläsa och oj vad det är roligt! Det bästa är när man ska skriva utlåtande och tvingas fundera en massa över det man just läst, bläddra tillbaka i sina anteckningar och formulera begriplig kritik på ett ärligt och medmänskligt sätt. Som att vädra sina åsikter i en bokcirkel fast ingen säger emot en.

Ack Urmakaren, så himla försummad.

/Ann

6 kommentarer:

Kära Syster sa...

Det var precis vad jag undrade, faktiskt! Själv sitter jag alldeles för länge på FB och styr upp olika rep, I stället för att skriva till exempel skoluppgifter. Och låtar.

/E

Kära Syster sa...

Vi måste skärpa oss, det råder ingen tvekan om det. Skriva ordentliga låtar och böcker och sånt. Och så blogga om dem såklart. Hur verkställer vi?

/A

Kära Syster sa...

Min spontana tanke när jag tittar ut genom fönstret: överleva november. På alla sätt som krävs. Sen kan vi tänka på skapande.

*gäsp*

/E

Kära Syster sa...

Okej. Inte den reaktion jag tänkt mig. Men det är okej. Operation: Överlevnad. Vi kör.

/A

Skriviver sa...

Ibland måste man ju få ta paus. Och allt skrivand är ju ändå skrivande. Faktiskt. Till och med sms. Men lektörsutlåtande! Låter sjukt roligt! Och som sagt, vilken ära :)

Kära Syster sa...

Skriviver: Tack för påminnelsen! Men nu tar jag mig i kragen helt enkelt.

/A