lördag 19 juli 2014

Mitt liv i testläsares händer

Veckan har varvats mellan husbygge och lönearbete. Plus läsande av eget bokmanus, Urmakaren. Den härliga upptäckten att jag inte blir uttråkad eller måste dra fram skämskudden vid varannan mening, att jag kan stå för den senaste versionen trots att berättelsen långt ifrån är färdig, är fenomenal. Några snabba småändringar har jag ändå gjort.

Men så igår, när jag som vanligt gick upp i tid för att hinna äta långsam frukost i lugn och ro innan arbete, läste jag färdigt hela boken.

Det var dags att göra ett distribuerbart dokument av det hela. Så jag och Scrivener slog våra kloka ihop varpå en dragkamp om huruvida bokmanuset i pdf-form skulle bestå av den ena eller andra informationen tog fart. Scrivener är väldigt knöligt på det viset, ska erkännas. Inte bjuder snåljåpen på förhandstitt heller. I alla fall, till slut fick jag till en version där texten var läsbar och fin och så skrev jag ihop ett mail till en liten grupp testläsare, bifogade pdf-manuset och vips hade Urmakaren hamnat i fyra personers inkorgar. Tre personer han aldrig träffat förut, en fjärde som han ska bekanta dig med på nytt.

Jag är hyfsat lugn.

Det pickar bara en aning i bröstet.

Men tomheten som uppstod nu på morgonen när jag gick upp och gjorde frukost, är surrealistisk. Jag liksom stannade upp och bara: VAD SJUTTON SKA JAG LÄSA NU?!

Är således en lite avis på mina testläsare.

Och väldigt väldigt glad över att ha tusen miljoner fönster att måla.


/Anna

9 kommentarer:

Skriviver sa...

Åh, det låter ju helt fantastiskt! Så sjukt spännande att du ska få höra vad folk tycker. Och vilken känsla att verkligen gilla ditt manus, även om det nu är långt ifrån färdigt som du säger.

Stort lycka till med hela testläsningen, och förstås med fönstermålningen!

/Linda

Kära Syster sa...

Haha, tack Linda! Ska försöka hålla mig lugn sommaren ut nu... :)

/A

Vilse sa...

Du är så modig!! Förstår tomheten precis. Måla du fönster, men det kan vara bra att plocka upp en bok du längtat efter att läsa så du har något annat att fylla huvudet med. Heja!

Kära Syster sa...

Precis vad jag gör, Vilse. Läser fantastisk (än så länge) bok om en mystisk klocka som stannat och som huvudpersonen hittar i ett till synes övergivet hus... Plus spöklik dam som smyger omkring. *gottar mig*

/A

Vilse sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Vilse sa...

Lustigt. Jag läser en bok med liknande element just nu och den är också jättebra!

Kära Syster sa...

Hmm... kan det månne vara Marina av Carlos Ruiz Zafón? För det är den jag läser...

/A

Anna Hansson sa...

Vad spännande, roligt och nervöst med testläsare! Hoppas att du får bra respons som du har nytta av! :)

Kära Syster sa...

Minst sagt, Anna! Trodde inte jag skulle ha så många känslor kring detta, men det har jag. Och tack, jag tror att jag valt de allra bästa att testläsa, för just mig, min berättelse och i det här skedet.

/A