torsdag 26 juni 2014

"...Do you have Wifi?"

Det här med att välja motell, alltså. Det får gärna finnas två sängar, kylskåp och micro. Det måste finnas AC. Det måste absolut vara rökfritt, annars åker vi till nästa även om det är mitt i natten. Men mest av allt, nästan lika självklart som att det finns luft, måste det finnas wifi. Hur ska jag annars kunna blogga?

Så, jag köpte ett tält. Dagen efter kompletterade vi med sovsäckar och liggunderlag. På väg mot Yosemite gjorde vi en sväng förbi Bodie:Gammal guldgrävarstad mitt ute i ingenstans. Otroligt uppstyrt, med broschyr där det stod om varenda hus och vem som hade bott där. Sen åkte vi ut i skogen!


Hittade en camping och slog upp tältet. Vred oss av lika delar ångest och skratt över hur litet det var. Sen gjorde vi en liten promenad, varav hälften gick åt fel håll pga kartläsningsstrul, innan vi kom tillbaka. Till grannar på campingen hade vi en riktig helyllefamilj, som inte verkade göra annat i livet än att campa. De hämtade ved och gjorde upp en eld medan vi satt på en sten i mörkret och åt mackor med jordnötssmör. På morgonen, efter en natt i ett tält där ingen av oss kunde ligga raklång, låg vi och väntade på att de skulle åka innan vi vågade visa oss. Sen klättrade vi i berg.
Till kvällen tog vi in på motell och sov som spädbarn. Sedan dess har vi alltså tagit oss hela vägen till kusten och sovit på lyxhotell med utsikt mot en massa segelbåtar. Idag kör vi upp mot San Fransisco!

/Elin
2 kommentarer:

Vilse sa...

Så magiskt, så magiskt!

Kära Syster sa...

Fantastiskt, alltihop! Såklart du behöver kunna blogga liksom. Duuuh!

/A