måndag 14 april 2014

Visst, det är redan lite trångt i skåpen, men den är ju så FIN!

En av mina fina vänner i Nyköping höll på att städa i sitt kök, så när jag kom hem till honom i går eftermiddags fick jag frågan: "Vill du ha något? En mixer, till exempel?" - fast jag tyckte att det räckte fint med en kopp te.

Men efter att ha kikat i påsen som stod i hörnet av köket kunde jag bara inte motstå, utan var tvungen att släpa uppskattningsvis fem kilo gjutjärn på bussen hem. Plus två uppsättningar fryst äppelmos och blåbärssylt.

Så Anna, nu behöver jag ett tips: Hur får man lättast bort ca 50 år gamla rester av våffelsmet och fett?


/Elin

4 kommentarer:

Vilse sa...

Älskar våffeljärnet! Jag hade nog bara torkat ur det och sen gräddat lite våfflor att slänga... och sen sett det som mitt. Någon annan husmor har säkert en bättre idé.

Liz Wennberg sa...

För många år sedan fick vi ett sånt där gammalt våffeljärn av grannen. Flottet flödade i floder. Jag har aldrig förstått var det kom ifrån. Groteska mängder sedan 60-talet.

Kära Syster sa...

Vilse: Jag ordinerade diskmedel och en sån där grön/gul svamp. Fotografen tyckte att hela järnet skulle skruvas isär och skrubbas...

Liz: Hahaha, ja det visar sig nog i vilket skicka det är under premiären. Om nu Strumpan vågar sig på att testa vill säga... Huga, vilken mardröm!

/A

Kära Syster sa...

Groteska mängder... kan vara ordet, ja. Men jag följde allas råd utom Fotografens (orka!) och bildbevis kommer snart!

/E