onsdag 9 april 2014

Ni vet när man har sjungit sådär mycket att man har lite ont i huvudet?

Lunchkonsert idag i Hedvig Eleonora, med damkören. Sista konserten, då vår fantastiska dirigent lämnar oss för moderslandet.

Efter en lång paus på skolan tog vi en skön men kall promenad till Radiohuset och studio 2, där vi (KMH Kammarkör) repade hela eftermiddagen med Radiokören. Say what! säger ni, jovisst säger jag. Vi ska göra en konsert ihop på fredag som en del av en festival som institutionen för komposition anordnar. Två nyskrivna verk ska vi framföra, varav ett av dem är en tonsättning av ett tal av Martin Luther King Jr. Det råkar också vara APSVÅRT. Radiokören sjöng fel. Okej, det var första försöket och på andra sjöng de rätt, men ändå. Det var kul att få se hur de jobbar, helt vanliga folks en helt vanlig arbetsdag ("vi måste ha paus senast tio i fyra!") som är helt sjukt proffsiga när man trycker på on.

Så... ja. Lite yr i huvudet. Jag gick in till stan efteråt och höll på att förfrysa händerna, för jag hade råkat tappa vantarna. Fast jag inte hade det, för sen hittade jag dem i min mössa. Som jag haft på mig hela vägen.

/Elin

Och, och, bara en sak till: I första utkastet skrev jag "kompositionsinstitutionen". Vet ni hur svårt det är?
Ds

1 kommentar:

Kära Syster sa...

Låter a m a z i n g ! Är litelite avis för jag skulle nog också vilja sjunga med radiokören. Men hahahahahahahahahahahahahahahahaha, klart de ska ha sina schemalagda raster! SR står under hårda fackliga regler. Känner igen det från svt...

/A