torsdag 13 februari 2014

Logiska luckor

Eftersom jag redigerar historien såsom den är nu, för att testläsare ska kunna läsa historien med så stor underhållning och så lite möda som möjligt, ligger mitt fokus på att göra handlingen och karaktärernas reaktioner på densamma så trovärdig som möjligt.

Att jag här och där ramlar över helt ologiska luckor (underligt vore det om texten saknade dem, det är trots allt en historia som utspelar sig i en värld med ett par övernaturliga inslag), försöker jag ignorera. Jag har inte tid att fixa till dem nu och dessutom kan det finnas en poäng med att låta dem stå kvar för testläsarna att upptäcka. Kanske har någon av dem än bättre idé om hur de ska täppas igen än jag kan åstadkomma själv?

Sedan är det gammal visdom att man aldrig lämnar ifrån sig ett felfritt material till granskning. Folk kommer alltid att hitta fel, det är liksom så de känner sig duktiga, eller delaktiga. Har man då själv avsiktligt lämnat ett par felaktigheter, bränns inte kritiken lika mycket. Jag tänker att det gäller skrivande lika mycket som det gäller filmskapande.

Så, en logisk lucka här och var är alltså inget annat än en fälla för mina testläsare?

F
   a
      l
         l
            u
               c
                  k
                     o
                        r
                           ?

Nä, ungefär så.

/Anna

4 kommentarer:

Lugn. Det ordnar sig. sa...

Hehe, ja, det är ju det jobbiga med att be om kritik, att man tenderar att få kritik. ;-)

Kul att höra att det går framåt med redigeringen.

Säg förresten till om du behöver ytterligare en testläsare så småningom. :-)

/Liv

Kära Syster sa...

Tack Liv! Det ska jag komma ihåg:)

/A

Vilse sa...

Betaläsare är bäst på att reda ut logiska luckor. I alla fall är mina det och då sällan genom att hitta dem och komma med förslag, utan genom nyfikenhet över världen som leder till att de ställer rätt frågor som i sin tur får mig att inse hur det måste vara.

Mhm.

SÅÅÅ glad att du skriver igen!

Kära Syster sa...

Vilse: Jag är också väldigt glad över att jag skriver igen! Hur glad som helst faktiskt!

/A