onsdag 22 januari 2014

Den rafflande fortsättningen på barnvaktsäventyret

Det lilla barnet vaknade halv fyra. Och tre gånger till, men jag har glömt vad klockan var. Inte mer än en timme mellan i alla fall. Hann precis somna alla gånger innan jag hörde henne gråta igen. Och just det, sista gången hade hon kräkts ner sina sängkläder. Joråsåatte. Jag spenderade natten i tre olika sängar, allt detta är förstås old news för alla föräldrar där ute. Själv hade jag lyxen att gå hem och sova några timmar på soffan hemma i går efter dagislämning. Och sedan var det äventyret över.

Typ milsvid utsikt från svågerns hem
Istället började ett annat äventyr, precis när vi lite snabbt skulle åka till den nya familjen och grattta dem innan middag igår kväll. Först stannade vi bara till för att köpa blommor. När vi kom ut till bilen igen vägrade den starta. Efter att ha provat alla knep ringde vi assistansjouren. Som skickade en bärgningsbil. Som konstaterade att det var batteriet som var dött, kopplade ihop sig med vår bil och gav den en elektrisk chock så att den startade igen. Sedan åkte vi raka vägen hem med bilen och parkerade den. Och nu är batteriet tomt igen. I morgon är det städdag på gatan här och det ska bli väldigt spännande att se om vi hinner installera nytt batteri och flytta på den innan dess.

This just in: Lillsvågern svängde förbi Biltema på väg hem från jobbet och köpte ett nytt bilbatteri åt oss, kom förbi med det och Fotografen plockade ut det gamla och stoppade i det nya. Och bilen går som aldrig förr. Så var det äventyret också över då.

/Anna

3 kommentarer:

Lugn. Det ordnar sig. sa...

Slutet gott allting gott. :-)

Kära Syster sa...

För den här gången:)

/A

Vilse sa...

Låter som ett utmattande dygn! Skönt att batteriet klarade sig. Annars har jag bara en fråga: gick hon till dagis efter att ha kräkts?