onsdag 6 november 2013

Tiotusenstrecket nått, det är alltid nåt

Den här dagen är en milstolpe, med NaNoWriMo-mått räknat. Idag ska man ha nått 10.000 ord. Jag skrev in min statisk nyss, är på 10.129 ord så jag håller mig precis på banan. Men det går trögt nu, både hos mig och hos andra Nano-deltagare vars bloggar jag håller koll på. Språk som falerar, planer som går i kras. Själv hade jag i och för sig varken plan för storyn eller språket och det kanske är lika bra. Jag skriver på, om än långsamt och blir inte det minsta besviken över att det jag skriver är dåligt. Det är liksom mer "Jaha, är det såhär det är att skriva Nano, jamen vad bra att det går framåt i alla fall."

Ingenting annat går framåt. Viktiga papper ligger och väntar på att tas tag i. Telefonsamtal ska ringas, böcker läsas. Urmakaren ska skrivas. Men jag har drabbats av november och är alldeles oförmögen.

Man får vara glad åt det lilla. Att det finns kaffe och värmeljus, till exempel. Nötterna däremot, de håller på att ta slut.


Förresten, här finns frukostsamtalet från Saltå Kvarn i går, Annakarin Nyberg pratar digitalt företagande  med Underbara Clara och det muntrar upp, inte minst för dialektens skull.

/Anna

4 kommentarer:

Lugn. Det ordnar sig. sa...

Grattis! 10 000 ord är verkligen en milstolpe. Tänk att vi har klarat oss förbi den nu. Det är stort.

Så mysigt det ser ut, med tänt ljus och allt. :-)

Jag tänker testa en lite ny strategi för att komma vidare. Hittills har jag skrivit helt kronologiskt, men nu tänker jag skippa det och börja hoppa, helt enkelt skriva det som jag längtar efter att skriva. Kanske blir det lite mindre trögt då, och mindre transportsträckor. Samt ett rörigare råmanus att ta tag i senare, men, det kanske det är värt. Jag tänker testa i alla fall. Dock inte just nu. Liksom du ligger jag efter på en hel del andra plan. (Verkligen efter. Gaahh.) Men det får lösa sig.

/L

Kära Syster sa...

Det är inte klokt hur bra vi prioriterar, Nano framför allt liksom!

Tillsammans ska vi klara det, tack Liv för att du kommenterar så fint!

/A

Vilse sa...

Ni är bäst!! Tiotusenordsstrecket, det borde firas med baluns! Stor kram till er som sätter Nano framförallt och lyckas så väl. Hurra!

Kära Syster sa...

Tack Vilse och spark i baken på dig! Jag har fullt förtroende för att du kommer att dra ifrån oss alla, flödesskriva är ju din bästa gren!

/A