måndag 19 augusti 2013

En kulturfestivalvecka senare

Veckan som gick gjorde jag allt annat än att hänga på kulturfestivalen. Men några grejer hann jag med vilket jag har mina kulturfestivalhängarvänner att tacka för. Med jobb måndag till söndag är det annars lätt att tycka att man ska hem och sova mellan arbetspassen.

Då hade jag missat det här:

Stadsvandring
Vi spankulerade omkring på Östermalm och fick några synnerligen välberättade historier om gamla tidens polisarbete av guiden som var klädd som en 1800-talspolis. Det bästa var när han skickade runt bevismaterial från ett omtalat mord. Det sämsta var regnskurarna. Men de gick över och var egentligen inte så illa de heller.
Utomhusopera
Operan bjöd på ett smakprov ur kommande repertoar på stora scenen framför operan. Det var uppehåll och alldeles ljummet. Sakta men säkert kom skymningen. Ljussättningen förändrades för varje låt, inte bara på scenen, utan över hela Stockholm. Den bästa låten vet jag inte ens vem som komponerat eller vilken opera den hörde till, men det var så magiskt att jag nästan glömde bort hur ont jag hade i ryggen av att stå.


Världens Längsta Bokbord
Okej, jag hade inte kunnat missa bokbordet som sträckte sig längs hela Drottninggatan igår, eftersom jag själv var engagerad i att sätta i ordning bordet för Hoi förlag. Men jag jobbade också i butiken och missade ruschen och några av författarna som under dagen stod vid bordet och sålde sina böcker. När jag kom tillbaka på eftermiddagen var det fortfarande många nyfikna som passerade, men inte alls samma kalabalik som det påstods att det varit. Och så började det duggregna. Det var i alla fall hur trevligt som helst att träffa de författare som var kvar och känna stämningen mellan de olika stånden.Ja just det, jag har ju varit förkyld större delen av veckan också. Den verkar jag ha jobbat bort nu.

Bara att kavla upp armarna. Det är måndag igen...

/Anna

2 kommentarer:

Vilse sa...

Älskart! Hade gärna hängt med på alltihop. Bra kompisar du har som drar med dig så du får se något mer än bara butiken. Kram!

Kära Syster sa...

Dom är mycket bra! Får bara lite dåligt samvete över att jag tackar nej till så mycket....

/A