tisdag 11 juni 2013

Saker på lut, berättelser vill ut

Jaha ja. Då var man igång med nästa berättelse. Bara sådär.

Eller igång och igång, jag har krafsat ihop en kort lista med böcker som vore bra att ha som bakgrundsinformation innan jag skriver.

Texten finns redan till stor del. Det är ett romanprojekt jag stretade på med innan jag tvärt slutade och istället började skriva på projektet som jag länge kallade "Födelsedagen" men som just nu heter just ingenting. En bok har det ju i alla fall blivit, om än ofärdig. Men skit i det nu.

Det ny-gamla projektet har haft en karaktär och en plats och en tid. Men det finns en annan plats i en annan tid jag länge velat skriva om, fast jag inte vetat hur. Och nu bara: min gamla karaktär får göra en tidsresa och landa drygt tjugo mil västerut jämfört med ursprungsidén. Blir alldeles pirrig av bara tanken på att skriva om en verklig plats. Vilka friheter får man ta sig? Hur mycket fakta kan jag strunta i? Ska bli mycket spännande att upptäcka. Och förmodligen frustrerande, men nu fokuserar jag på det roliga.

Kanske ska jag rentav smygstarta berättelsen, utforska miljön och människorna i den, i en novell? Hemmets veckotidnings oerhört generösa novelltävling har deadline den 1 augusti. Generös, med tanke på att ämnet är fritt! Ja, då var visst den här sommaren också räddad.

/Anna

3 kommentarer:

Kära Syster sa...

Åh, vad spännande! Vill höra allt!

/E

Kära Syster sa...

Apsobalut. Du ska få höra tills du inte vill höra mer. Som vanligt.

Kram!
/A

Vilse sa...

En NY berättelse!! Födelsedagen seglade iväg, hejdå med dig så länge, och nu nytt fräscht blod. Blir begeistrad härborta. Skriv!!