söndag 26 maj 2013

Så mycket innehåll, så lite plats

När jag skriver räknar jag ord. Man gör förstås som man är van vid, men vid stora textmassor tycker jag att det blir mer överskådligt att hålla kolla på orden snarare än antal tecken.

Nu sitter jag och skriver på en artikel för fullt och där är det förstås tecken som gäller. Tecken inklusive blanksteg till och med. När jag satte igång skrivandet på allvar hade jag ingen susning om hur långt 3500-3800 tecken inklusive blanksteg är. Det vet jag nu. Det är ungefär hälften av det jag skrivit. Så nu börjar utmaningen med att korta ner och göra texten koncentrerad. Att varje ord räknas är sedan gammalt. Det är lite mer hardcore när ett tecken hit eller dit kan göra skillnad.

Men, tänker jag, det är lite som mitt liv i övrigt fungerar just nu. Både veckan som varit och veckan som kommer och antagligen även veckan efter den är det inte dagar hit och dit som ska planeras, vilket är vad jag är van vid. Det hänger på att varje timme är så effektiv som möjligt.

/Anna

2 kommentarer:

Vilse sa...

Oj, vad svårt. Räkna tecken är inte heller min grej. Vill jag skriva tegelstenar så gör jag det. Journalister rör sig i en helt annan sfär, kan man säga.

Hur kom det sig att du sysslar med sådant? Jag är så nyfiken.

(Undrans just hur mycket 10 000 tecken är, som är gränsen för Icakurirens novelltävling.)

Kära Syster sa...

Vilse: en vän till mig brukar skriva för tidningen ibland och nu var det så kort deadline att hon bollade över på mig. Och klart man inte säger nej till att få något publicerat:) Sedan var hon gullig och korrläste... Så nej, det är ingenting jag vanligtvis gör.

10.000 skulle jag säga är 2 sidor med normala marginaler. Kanske 2,5-3 om man har radavstånd 1,5. Man hinner alltså inte börja förrän det är slut.

/A