söndag 19 maj 2013

"Gatsby? What Gatsby?"

Den scen som gav mig mest rysningar har en av mina absoluta favoritlåtar som ledmotiv. Helt oväntat. Men att Baz Luhrmann har ypperlig musiksmak och är ett geni när det kommer till att musiklägga sina filmer, det är sedan gammalt. Varsågoda, lite Rhapsody in Blue:


Det är därför filmen är så bra. För att Baz Luhrmann är bra. Och därför kommer jag aldrig att kunna säga någonting om eventuella svagheter. För att jag älskar det Baz Luhrmann försöker göra, för att han får Leonardo DiCaprio att släppa lös sin allra charmigaste sida, den bit av skådespelaren som jag saknat sedan Romeo+Juliet.


Nä, jag kan inte hålla mig objektiv, vill inte leka filmkritiker idag. Sent i natt när jag kom hem från bion la jag mig raklång över sängen med block och penna och plitade ner en ny slutscen till min bok. The Great Gatsby fick mig nämligen att inse någonting. Att jag fullständigt golvas av kärlekshistorier med olyckligt slut. Plötsligt blev det självklart hur jag ska få mer av den efterlängtade bluesen i min historia.

/Anna

2 kommentarer:

Kära Syster sa...

Åh, vad kul, har ni sett den! Och vill verkligen läsa nya scenen, har bara varit i ett konstant all work and no play-tillstånd. Och kommer att fortsätta med det tills... fredag. Kanske ska gå på bio då?

/E

Kära Syster sa...

Yes! Bio på fredag! Då 2D...:)

/A