torsdag 9 maj 2013

Ett inlägg av mig själv, om mig själv och för mig själv (men läs gärna)

Så här var min dag:

Vaknade med huvudvärk. Spenderade förmiddagen med att vara grinig på den tryckande och klibbiga värmen. Hatar klibbigt.

Tänkte att jag borde springa lite. Fast då skulle jag bli tvungen att duscha, och då skulle jag först behöva rensa avloppet i badrummet. (Kanske mest för att jag hade planerat att rensa det och då verkade det mest logiskt att göra det innan jag duschade.) Fast jag hade inga städhandskar, så det gick ju inte.

Gick runt i lägenheten och nojade över att jag inte gjorde något. Kände mig tjock och klibbig. Surade lite mer på värmen. Slängde lite skräp. Åt lunch.

Gick och handlade, hade torgskräck hela vägen. Folk tittade på mig. Handskarna var slut i min storlek. Gick hem och surade lite till. Tittade på Grey's. Åt glass. Blev lite tjockare.

Till slut, i ren uttråkning, började jag med avloppet. Med ett par engångshandskar och en pinne jag hittade på gården (pga har inget bra petverktyg). Fixade duschen, handfatet, torkade av, gjorde fint, lagade vädringspärren i fönstret som varit trasig sen september.

Gick ut. Tog på mig springskorna och lätta kläder och tänkte att jag kan ju åtminstone ta en promenad, men vet ni vad, när jag väl var där ute kunde jag ju lika gärna springa. Så jag sprang.

Nu är jag duschad och fin och snygg, badrummet luktar så fräscht att jag måste gå in och lukta lite då och då, och jag fipplar med några låttexter. Jag är ganska bra, faktiskt.

Sensmoral? It's all in the head. Det visste jag innan, kommer att veta det nästa gång också, men det är så skönt när man lyckas vända på det. Och kan påminna sig själv om att det går.

/Elin


1 kommentar:

Karin sa...

Fint slut! :)