lördag 6 april 2013

A Royal Affair

Vi såg den igår, Fotografen, Lillstrumpa och jag. Jag var mest irriterad över hur folk tvingades leva på grund av löjliga lagar. Kunglig som fattig, alla var olyckliga, så många bortkastade liv.
Men den var väldigt fin. På alla sätt och vis. Smärtsam och vacker. Det är en mycket bra berättad historia med skickligt skådespeleri, såvitt jag kan bedöma. Alicia Vikander, liksom. Vilken begåvning. Värd att se bara för att hon är så bra faktiskt.


/Anna

2 kommentarer:

Vilse sa...

Katrin och jag såg den i början på året för att jag föreslog att den kunde vara bra för hennes elever att se som avslutning på deras danska-kurs. Tjenamoss, säger jag bara. Älskade den. Alicia är fantastisk, men herrarna imponerar också. Just hur man hatar kungen först, men sen känner så med honom. Underbart med en historisk berättelse som inte är sliten, som man inte hört förut. Mer sånt!

Villeosagamamman sa...

Omen, nu har ju Hanna skrivit allt jag skulle säga. Den var väldigt bra, tyckte jag med i alla fall. Finns så mycket att diskutera vidare (redigt bra filmhandledning finns), allt från upplysningsideal och scizofreni till makt och medkänsla. Alicias danska! Inte för att jag kan bedöma om hon låter väldigt svensk, men jag tyckte då att hon låter väldigt autentisk.