måndag 14 januari 2013

Syster Ysters nyårskrönika

I min värld är nyår någonting magiskt. Jag gillar tanken på att världen håller andan medan klockan slår sina tolv slag på nyårsafton, ungefär som i Mary Poppins. Det gamla läggs till handlingarna, i det nya är allt möjligt. Som att börja skriva på den första sidan i en alldeles ny anteckningsbok.

I år känner jag mig rätt snuvad på de där dagarna alldeles efter nyårsafton då jag vanligtvis sjunker djupt in i tankarna och brukar kunna flödesskriva. Det hade jag inte tid med. Så den här veckan ska jag försöka återskapa känslan av nytt år, ny kraft och nya möjligheter.

Men först vill jag kasta en glimt mot 2012. Detta år som slutade i arbetskaos när jag filmade reklam samtidigt som jag planerade tv-serie samtidigt som jag infann mig i butiken dagarna innan julafton.

Lillstrumpa gjorde en beundransvärt kort krönika i tre kategorier tidigare, nedan följer min egen:

Sämst: Att jag stod för stilla. Att jag inte skrev mer, att jag inte läste mer, att jag inte fick jobb jag sökte.

Bäst: Att jag blev med bil. Att jag spenderade rätt mycket tid med familj och släktingar. Att jag åkte till bokmässan och hittade nya själsfränder.

Inneboende utveckling: 2012 var året då jag äntligen började förstå vad min berättelse handlar om och hur jag måste skriva för att berätta den. Så den skrevs ut på papper för första gången och jag började hänsynslöst arbeta om den.

2013 skickas manuset till förlag.

/Anna

3 kommentarer:

Vilse sa...

Jag känner det i lilltån och själen: 2013 kommer att bli Året då Allt kan Hända! Magin som trots allt infann sig under 2012, både i skrivande och i samtal om skrivande, förebådade just detta.

Det kommer bli ett hejdundrans år att minnas. Mitt "Lycka till med förlagsdansen" är sagt med hjärtat. Kram!

Kära Syster sa...

Hurra! Förlag! Hurra! *dansar skicka-till-förlag-dansen*

/E

Kära Syster sa...

Befinner mig som sagt fortfarande i något slags vacuum mellan 2012 och 2013, men visst: WHOOP-WHOOP!

/A