måndag 6 februari 2012

There´s no place like Sture

Okej, jag är partisk för jag känner Sandra och gillar henne väldigt mycket, så det är självklart att jag gillar de program hon och hennes kollegor på Sture bibliotek bjuder in till. Med det sagt kommer jag just från en bokafton (här snor jag friskt ordet som en (annan) av stammisarna satte på bibliotekets programkvällar) i August Strindbergs tecken med anledning av det pågående Strindbergsåret. En intendent från Strindbergsmuseet berättade metodiskt och med varm inlevelse om valda delar om Strindbergs liv och författarskap. Själv känner jag till väldigt lite om Strindberg och därför var det ett ypperligt tillfälle att höja kunskapen om denne världsberömde svenske författare en gnutta. Plus att få sjunka ner bland en liten men koncentrerad åhörarskara och njuta av ännu en av Sturebibliotekets välorganiserade och prestigelösa bokaftnar!

Bilden lånad från museets websida
/Anna

3 kommentarer:

Kära Syster sa...

Jag önskar att jag hade en egen bibliotekarie som kunde berätta för mig vilka evenemang jag skulle gå på. Kanske dags att ta reda på vad som händer här i stan...

/E

Kära Syster sa...

Mmm... Egen bibliotekarie är lyx! Det borde alla ha.

/Anna

Sandra sa...

Anna: At your service! Fint att ha dig där i kväll! Elin: Gå till ditt lokala bibliotek (eller ett större om ditt lokala är litet), försök få syn på en bibliotekarie som ser ut att gilla sådant som du gillar och ställ frågor om vad som händer i stan och hur man får reda på sådant på bästa sätt!