onsdag 2 november 2011

"Ätit Sveriges bästa pizza" – check!

Det stod i och för sig inte på originallistan, men när Elin föreslog att vi skulle äta Sveriges bästa pizza var det såklart en given punkt. Och det förtjänar sitt inlägg.

Vi råkade slänga några ord till pizzabagaren innan vi gick om hur god den var och fick en kort pratstund med – tror jag – Sveriges mest entusiastiska pizzabagare. Han var mycket nöjd med att jaktsäsongen är igång igen eftersom det började bli ont om råvaror. Och så pratade han varmt om själva degen som är superspecial för vinnarpizzan. Det enda han var missnöjd med var att han saknade vedeldad spis. Men det skulle inte vara gångbart att ha, han hade räknat ut att det skulle gå åt fyra kubik(meter) ved per dag! Och jag tänkte för mig själv att då skulle de sörmländska hjortarna snart inte ha någon skog att beta i.

I alla fall, snart är det dags för Sveriges bästa pizza att pröva sina vingar i VM. Kära Syster önskar lycka till och kan varmt rekomendera Hjort är Gjort för alla som har vägarna förbi Pizzeria Fazana i Nyköping:



 Utsedd till Sveriges godaste Pizza 2011


                                                       Hjort är Gjort


Vinnarpizzan består av en botten på sex sorters mjöl, en tomatsås som är ett
långkok på Pelatitomater, socker, lök, vitlök, oregano, basilika, salt och peppar.
Osten är en kombination av Arla Riddarfilé och Arla Red Label Mozzarella.


Toppingen består av hängmörad kronhjort från Rällinge skog i Södermanland.
Dessutom toppas pizzan med blancherad palsternacka i vit balsamico, skogssvamp, 
soltorkade tranbär, sörmländska lingon och avslutas med magnold och basilika.




Fatta gott!
/Anna

3 kommentarer:

Anonym sa...

Låter ju väldigt smarrigt, och jag måste erkänna att osten "riddarfilé" var en nyhet för mig.

Kära Syster sa...

Och jag måste erkänna att osten inte är det framträdande i pizzan precis. Men säkert tillför den något för helheten! /Anna

Johanna sa...

Låter gott men framför allt spännande!