söndag 25 september 2011

Ont i magen

Det är en galen dag i butiken idag! Men det går bra, vi är fyra kvinnor som blandar färg, tipsar om skruv och plugg och säljer en och annan köksmaskin. Jag har dragit mig tillbaka en kort stund för kaffepaus. Och jajustja, jag lever på kakor och godis idag. Tydligen.

/Anna

3 kommentarer:

Johanna sa...

Idag har vi tagit tag i det där spacklandet och ska alltså snart börja måla. Vi är otroligt dåliga på sånt här, men jag har lekt lite proffsig och spacklat hejvilt (efter att ha googlat hur man får ut pluggar och mollys ur väggen) och sen sa jag till david att han måste åka och köpa sandpapper för vi måste sandpappra spacklet när det torkat (right?)

Och och och, fula tapetränder, alltså kanterna på tapeterna som suttit där innan någon målade vitt , kan man sandpappra bort dem? Eller är tanken att man ska stå ut? Eller kan man riva bort de gamla tapeterna innan man målar?

Och säg inte: köp renoveringstapet för så händiga är vi inte. ehe.

Förlåt att jag tigger gratis expertråd. Du skrev "blandar färg", jag såg chansen.

Kära Syster sa...

Självklart hjälper jag gärna till! Korrekt, spacklet ska slipas med fint sandpapper när det är torrt. Varenda liten skiftning syns genom färgen, så man får jobba om man är petig med slutresultatet.

När det gäller tapetskarvar är det enklaste att låta dem vara. På så vis blir intrycket att man har enfärgade tapeter. Vill man ha bort dem så ja, spackla slipa, spackla, slipa. Ungefär så.

Beroende på hur ljus färgen är (och hur ljus den gamla färgen är) kan det vara bra att måla på ett lager bara på spackelfläckarna först innan man rollar hela väggen för att jämna ut resultatet och förhindra mörka fläckar som skiftar fram där man spacklat. Fast det här är förstås förutsatt att både den gamla och nya färgen är mörk.

Säg till om jag kan svara på något annat! (vilket är ungefär vad jag sagt till varenda person jag hjälpt i butiken i helgen..)

Lycka till!
/Anna

Johanna sa...

Å tack snälla!

Ska bli spännande det här. Nu ser vardagsrummet uppochnervänt ut men vi gör liksom inte allt på en gång, vi kör mer lite i taget. Funkar det med :)