fredag 9 september 2011

Middag, någon?

För att göra blomkålssoppa (på begäran av Syster Yster):

Dela 500 g färsk blomkål i buketter, skiva 4 potatisar tunt. Fräs en gul lök och två vitlöksklyftor i några minuter, lägg till blomkål och potatis och fräs lite till. Häll över 1 liter buljong och 1 dl vitt vin, låt koka i tio minuter. Tillsätt 1 dl grädde, 100 g riven parmesan och 1 dl färsk basilika, mixa slätt. Smaka av med salt, citron och svartpeppar.

Servera med knaperstekt bacon och råstekta blomkålsbuketter!

Och berätta om det blev gott, jag har ju inte hunnit pröva än...


/Elin

1 kommentar:

Kära Syster sa...

Tur man har dig Lillstrumpa, när man står rådlös på Ica. Tack för receptet! Ska genast börja steka bacon. Eller, måste kolla lite bloggar först. Men snart...

Trevlig helg! /A