torsdag 2 april 2015

Så, det hände

Min göra ingenting-dag slutade med Ben & Jerrys och en googling på dikter på latin. Vilket till slut ledde mig in på Dan Andersson, vars dikter jag satt i soffan och läste från telefonen tills jag insåg att jag höll på att somna.

Och nej, jag håller inte helt på att tappa greppet om verkligheten (hoppas jag), jag letar bara efter en text till en komposition jag håller på med för kursen i körarrangering. Jag har börjat från det hållet man inte ska, nämligen hittat på en melodi och måste nu för mitt liv hitta en text på ett språk som passar helt in i stavelserna, ljuden och stämningen. I motsats till att börja med texten och komponera runt den, vilket hade varit betydligt enklare.

Så… efterlyses: en kort dikt, eller bara en mening, på ett mjukt språk. Det centrala temat är på tre stavelser (med betoning på den första), kan också vara två, och får gärna börja med en mjuk konsonant följt av mjuka vokaler, gärna e eller i.

ÄR DET FÖR MYCKET BEGÄRT?

/Elin

6 kommentarer:

Kära Syster sa...

Hahahahaha, det låter som en uppmaning för alla våra diktande bloggläsare! Hrm hrm hrm *sneglar på Liv*

Ska vi skriva detta mästerverk i helgen annars? Kan inte minnas att jag har nåt bättre för mig...

/A

Kära Syster sa...

A: jo, jag tänkte lite som plan B att du är ju författare… Blink blink?

/E

Lugn. Det ordnar sig. sa...

Det låter svårgooglat...

Jag skriver gärna en text till dig om du vill, om inte Anna redan gjort det. ;-) Nu i dagarna är jag på semester, vilket betyder gott om tid att fundera fram några små rader. Men i så fall behöver jag en bättre spec. Hur många stavelser totalt, var finns betoningarna, föredrar du rimmat eller orimmat, tänker du dig något särskilt innehåll osv. :-)

/Liv

Lugn. Det ordnar sig. sa...

Haha, nu läste jag de tidigare kommentarerna. Då har du både en plan B och en plan C om du inte hittar något, Elin. :-)

/L

Kära Syster sa...

L: Inte tackar jag nej till ett sånt erbjudande, inte! Anna ska ju ändå bygga hus hela helgen. Om du vill kan jag maila melodin…?

/E

Lugn. Det ordnar sig. sa...

Kul! :-) Ja, maila melodin! Gärna i något okonstigt format, ety allt jag har att komma ut på intetnet med den här veckan är min telefon. Använd livg@ics.kth.se.

Vi hörs!