fredag 9 september 2011

Fredagsmiddag á la blomkålssoppa

Det är en fin grej att äta soppa på fredagar. Enkelt, lyxigt (om man väljer soppor som innehåller säg, grädde och parmesan) och så kan man vräka på med efterrätt! Så tack för receptet, Lillstrumpa!

Resultat: Jag tog vit balsamvinäger istället för vitt vin och det blir nog bättre med vin. Tillsammans med citron blev det väl syrligt med vinäger i. Jag tycker också att man kan slänga i vitlöken senare i processen så det blir tydligare vitlökssmak. Men det är nog bara jag som gillar vitlök.

Blomkålssoppa med surdegsbröd och ett
knippe knaperstekt bacon.
Nu blir det ostbricka!

/Anna

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mmm, dyr ost ... Själv ska jag äta bakpotatis och tzatziki (garanterat äkta grekisk).

Kära Syster sa...

Hahaha, det är fortfarande hysteriskt roligt! /Anna

Johanna sa...

Vad GOTT det ser ut!

Kära Syster sa...

Johanna: Det är tillbehören som gör det:)
/A